Apple planuieste sa cucereasca piata auto! Priveste ce urmeaza sa lanseze in parteneriat cu Uber si Google!

  • De Petru Bejenariu
  • 04.08.2017
Apple planuieste sa cucereasca piata auto! Priveste ce urmeaza sa lanseze in parteneriat cu Uber si Google!

Este bine cunoscut faptul ca Steve Jobs si-a dorit intotdeauna implicarea activa in proiecte auto si inginerii de la Apple s-au luptat pentru proiectarea si lansarea unei masini automate. Aceste planuri n-au mai prins insa contur.

Totusi, de ceva vreme, zvonurile ce circula in piata de produse tehnologice confirma ca Apple ar avea in plan dezvoltarea propriei masini self-driven, bazandu-se pe un concept complet automatizat. Acest proiect ar urma sa fie, conform declaratiei lui Tim Cook cea mai importanta investitie in inteligenta artificiala.

Conceptul s-ar putea baza pe un schelet Lexus

Cateva surse sigure au confirmat faptul ca, anumite saptamani au fost intens ocupate in planurile Apple cu inchirierea unor masini Lexus – sport utility, din Statele Unite ale Americii, iar specialistii cred ca acesta ar fi primul pas pentru marele plan Apple.

Lansarea masinii Apple s-ar putea baza in intregime pe conceptul Lexus.

Compania Apple investeste deja in conceptul self – driving car si in dezvoltarea de software specific sustinerii unui astfel de proiect

De ceva vreme planurile Apple se intersectau deja cu domeniul auto si in special cu aria self-driving motors and vehicles, conform declaratiilor CEO-ului Apple.

Asadar, acest plan ar putea deveni realitate in cel mai scurt timp. Un astfel de plan ar avea un impact enorm. Se spune chiar ca Steve Jobs ar fi prezis o cota de piata de peste 50% pentru o astfel de masina. Caracatita Apple ar fi reusit astfel prin intermediul acestei masini sa controleze aproximativ jumatate din piata auto.

Acest impact ar fi fost unul impresionant chiar pe plan global.

Care ar fi implicatiile in Romania in cazul reusitei acestui plan Apple?

La fel cum birourile verzi si-au facut rapid intrare in economia locala, iar investitorii au inceput sa se miste inspre eco – spaces si au inceput sa investeasca mai mult in spatii verzi, la fel si in domeniul auto s-ar fi putut intampla schimbari radicale.

Dupa lansarea BMW i8 care a facut furori in Romania si la nivel global, dupa masinile electrice ce au acaparat deja o buna marja din piata nationala, un astfel de concept s-ar fi putut plasa cu succes pe piata din Romania.

Un bun exemplu ar fi fost contractarea unei firme de rent a car care sa propuna spre inchiriere un astfel de vehicul. In prima instanta acest lucru ar fi fost posibil in orasele mari ale Romaniei. Spre exemplu in Cluj, unde exista atatea ecosisteme de business cu cladiri clasa A si cu un ritm accelerat al tehnologizarii, acest proiect ar fi fost chiar unu fezabil. Astfel, o clasica firma de rent a car Cluj, cum este spre exemplu RentCityCar, ar fi putut beneficia de o reala expansiune printr-un parteneriat cu Apple, prin care sa puna in circulatie masina self-driven pentru amatorii tehnologiei din spatiile evoluate de business din oras.       

 

Un astfel de plan ar pozitiona cu siguranta Romania pe harta “early adapters” in Europa si ar aduce beneficii nenumarate intregii tari la nivel economic si social.

Nu-i asa ca ati fi curiosi sa testate o astfel de experienta in cadrul serviciilor de rent a car oferite de firmele romanesti?